появи ми се теч на двигателно масло и 1 познат монтъор ми каза че е било от гумения опръстен на масления радиатор ,обаче той ми изглежда здрав. има ли вариант да е от някаде другаде ,но да се стича все върху тази алуминиева гредичка която е хваната за двигатела и тампона?
Известие
Collapse
No announcement yet.
теч на масло алфа 156 ? маслен радиатор?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Misho_ss Покажи съобщениепояви ми се теч на двигателно масло и 1 познат монтъор ми каза че е било от гумения опръстен на масления радиатор ,обаче той ми изглежда здрав. има ли вариант да е от някаде другаде ,но да се стича все върху тази алуминиева гредичка която е хваната за двигатела и тампона?156 2.4JTD 136+ PS
-
като махнеш масления филтър, вземи един лимбус, мисля че беше 12 номер. натегни това на което се закача масления филтър и пак го монтирай. то е като болт с лимбус и външна резба за филтъра. ако тече пак махни масления филтър и отвий този болт или шпилка или как се нарича на което се завива филтъра. той излиза с самото охлаждане. трябва да го провериш с фенер дъли сичко му е наред защото неможе да се махне. закачено е за водата на колата. ако има скъсани уплътнения можеш да си купиш втора ръка такова радиаторче. незнам дъли се сменят уплутненията. аз бях си орезилил болта и като поръчах този болт човека ми го прати с радиаторчето, ама радиаторчето го фърлих за съжаление.Last edited by tur4in; d.m.y г., 22:04.JTD 105+
Comment
-
то аз вече 2 пъти го вадя тва охлаждане и ми се вижда че уплътнението е прекалено тясно (демек не може да направи изолацията за да не тече масло ) но въпроса ми беше дали може да тече така силно и от некаде другаде наоколо и да не ми е бил проблема изобщо в тва уплътнение? иначе съм започнал да издирвам уплътнение за да го заменя , че и със силикон не стана номера да се направи изолация ,явно не е маслоустойчив , а в тая шибана Силистра не мога и да намеря маслоустойчив силискон (мамка му)Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98
Comment
-
Първоначално публикувано от Misho_ss Покажи съобщениерадиатор за охлаждане на маслото е тва и се намира зад копресора за климатика , пак си погледни колатаима един прост топлообменник
---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:11 ----------
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеЯ снимай да видим за кво иде реч!
Маслен радиатор имат 2.4 150к.с. и мЖЕТ моторите!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениемаслен радиатор в 156ца jtd не съм виждалхахаха
ама Колега прегледай си оплътнението от Линк-а който ти е дал колегата
Comment
-
еми ето колегата ecotronic (благодарско) хубаво е посочил точно моят проблем и явно ще се наложи да го решавам по неговия начин , само че тоя маслоустойчив силикон червен ли е или черен , че аз вече пробвах 1 път с черен силикон (също издържащ на 300 градуса) но явно не е обезмаслено добре от бензина ? и принципно издържа ли на налягането или не е толкова голямо там че да издухва силикона ?
аз не съм и спорил че е маслен радиатор , при положение че и не знам как се казва , само знам че служи за охлаждане може би на маслото или поне така ми каза 1 монтъорAlfa Romeo 156 2.4 JTD '98
Comment
-
Първоначално публикувано от Misho_ss Покажи съобщениеможе и тва да е 1 от причините нищо да не се получи при мен , понеже колата стоя около 6 часа и тогава й сложих филтъра и я запалих , но явно е било твърде рано
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
това е кофтито ,че за да разбера дали е от нея а не от друго място ( което ако дадеш претположение ще е супер , че аз сам не мога се сетя от къде другаде може да е ) ще трябва да разглобя половината двигател отстраниза да го видя. освен да е от симерина на колянов вал или разпределителен , какво друго може да е?
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98
Comment
-
Поне махни капаците на ангренажа за да видиш дали не е от някой семеринг, че ако омаслява ремъка е опасно.
Да не би да се стича от капака на клапаните?
Трябва някак да го локализираш. Толкова да не може да уплътни тая гарнитура на радиаторчето със силикон не ми се вярва.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment